Den bistra världen för en glutenintolerant
Har precis suttit och googlat lite. Och nu snackar vi inte porr, utan glutenfria bagerier. I Uppsala. De finns! Men inte i Uppsala. Och jag har världens största cravings för en stor jäkla semla. Det skulle göra min dag. Hade jag bott hemma nu hade jag ställt mig och bakat semlor. Från scratch liksom. Har gjort det förrut, skulle inte tveka att göra det igen.
En annan nackdel med att vara glutenintolerant är att maten är mycket dyrare. Och speciellare. Ett exempel är sådana där billiga nudlar, ni vet för typ 4 kr/styck! Vi kan kalla dem studentnudlar. I början när jag och olof bodde ytterst provisoriskt en korridor med ett ytterst snuskigt kök, käkade vi antingen ute, risgrynsgröt.... eller studentnudlar.
Kruxet var att glutenfria studentnudlar endast fanns i en speciell thai-affär i en speciell galleria. Dit gick jag en gång och köpte kanske 3 paket nudlar. Två dagar senare kom jag dit och köpte två till (VI VAR FAKTISKT 2 SOM DELADE!) När jag en tredje gång kom tillbaka för att fylla på i vårt skafferi där vi bor nu (det är ytterst bra kvällsmat serrni!) sa hon till mig (på såndär thaisvenska)
-Ahhh, nudlar idag igen? (jobbigt stort leende och några nickar)
Nuförtiden låter jag Olof gå dit och köpa nudlar.
amanda
Kommentarer
Trackback